sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Joulutavarakatsaus 2016 :)

Pahoittelut siitä, että lupasin joulukoristepostausta jo viime viikoksi, mutta tämä tulee vasta nyt. Yritin kerrankin saada aikaan jotain vähän vähemmän sinnepäin hutaistua postausta, joten ihan oikeasti yritin ja näin vaivaa; otin noin miljoona kuvaa ja kaikkien tuotteiden hintatiedot ylös ja kävin sellaisissakin kaupoissa, joissa en normaalisti kävisi ja minulla oli jonkinlainen suunnitelmakin siitä, minkälainen postauksesta tulisi. Koska dropboxissani on valtava määrä kuvia, tein erillisen kansion tähän tarkoitetuille kuville ja siirsin sinne kaikki ne kuvat, jotka olivat parhaiten sopivia ja joissa ei ollut suurempaa vikaa. Siihen kuitenkin kului melkoisesti aikaa, joten kun sain kaikki kuvat valittua ja jäljelle jääneet huonot poistettua, menin nukkumaan ja ajattelin, että jatkan seuraavana päivänä. Mutta kun seuraava päivä tuli, sitä joulukoristekansiota ei ollut missään! Minulla ei ole aavistustakaan, mitä tapahtui! Etsin kaikkialta, mutta sitä ei vain enää ole missään! Jos kertaisin tapahtumat kokonaisuudessaan, tähän kohtaan kuuluisi pitkä lista suosikkikirosanojani... Mutta, olen kuitenkin tehnyt jouluostoksia ja kierrellyt kaupoissa tällä(kin) viikolla, joten siinä samalla napsin jonkin verran uusia kuvia, mutta tämä on nyt valitettavasti taas sellainen hyvin hajanainen, ei kovin laadukas jb -tyylinen joulupostaus. :/ Olen pahoillani! Mutta kuvitelkaa tähän sellainen oikein monipuolinen ja järkevästi jäsennetty joulukoristekatsaus2016 -postaus! En nyt tiedä, onko tästä mitään iloa kenellekään, kun marraskuukin on jo lopuillaan, mutta teen tämän kuitenkin. :)

Täytyy kyllä sanoa, että tänä vuonna en mitenkään hirveästi innostunut joulutavaroista. Missään ei tullut sellaista "tuominunonpakkosaada" -koristetta vastaan ja yleisilmekin oli liian moderni minun makuuni. Esimerkiksi Stockmannin jouluosasto oli minusta suorastaan synkkä!Jotain väriäkin löytyi, mutta yleisilme oli aika mustavalkoinen ja kai moderni. Ei oikein minun juttuni tänäkään vuonna. Laitetaan ensin alta pois tämä sekalaiset kuvat -osasto. :) 

Punavalkoinen kaitaliina 16, 90 € Finnmari, Kävyt 5,95 € /pussi Sokos, Kaitaliina 9,90 € Jysk, Latvatähti 26, 95 € Amanda B /Sokos, Ruusuvalot 16, 90 € AnttilaPopup, Muumi joulukalenterikynttilä 9,90 € melkein missä vain :), Poro tyynynpäällinen 4 € (tarjous?) Jysk, Jouluminiatyyrit 9,95 € Suomalainen kirjakauppa, Lintulautanen 9, 90 € Finnmari.
Nuo kävyt oli kivoja, mutta minä keräsin niitä syksyllä metsästä ja suihkin niihin glitterhiuslakkaa (tai vaihtoehtoisesti glitteriä JA hiuslakkaa). Ei ne nyt kovin kalliita olleet, mutta maalta kotoisin olevalle kaikkea tuollaista on kummallista ostaa. Muistan kun olin ekaa vuotta yliopistossa ja yksi tyttö osti torilta ihan tavallisia omenoita ja se oli minusta niin kummallista, koska maallahan niitä kärrätään kilokaupalla tunkiolle ja syksyllä niitä on joka paikka täynnä muutenkin. :) 

Tässä kuvassa on kuitenkin sellaisia asioita, joita ostin; nuo kaitaliinat, tyynynpäällinen, muumikynttilä ja miniatyyrit (aion kokeilla jonkinlaista diy -asetelmaa... :D). Tuosta latvatähdestä pidin kovasti, mutta pidin melkein kolmeakymppiä liian suurena hintana tähdestä, joka ei ollut kovin laadukkaan oloinen. 

Muutamia palloja. :)


Näistä minulla ei nyt ole yksittäisiä hintoja, mutta vaihtelu on 4, 90 €  - 6, 90 €. Kaikki näissä kuvissa on Stockmannilta, paitsi alimman rivin keskimmäiset (talvimaisema taloineen), jotka ovat Sokokselta. Minusta osa näistä on pelkästään omituisia...! Esimerkiksi minä rakastan eläimiä, mutta en silti ostaisi tassukuvioisia joulupalloja tai Höyheniä...

Minulla oli aiemmin myös muutama kuva Ikean joulusta, mutta ne menivät sen kuvakansiokatastrofin mukana bittien taivaaseen ja koska en rehellisesti sanoen ole kovin ihastunut Ikean joulutavaroihin, en lähtenyt kuvaamaan niitä uudelleen. Ostin kuitenkin Ikeasta kolme jouluista asiaa: 


Tarrat 0,99 €, Tuoksukynttilä 1, 99 €, lahjapaperi 3 rullaa 4, 99 €. Sanon Ikean kunniaksi sen, että heidän lahjapaperinsa on todella vahvaa ja laadukasta. Olisin oikeastaan halunnut vain tuon pilkullisen, mutta tuo siis oli kolmen setti. 

Bilteman joulusta säästyi muutama kuva, koska en ollut huomannut siirtää niitä, joten ne eivät kadonneet. Tosin nämä ovat ihan ensimmäiset, jotka otin, joten kenties heille on tullut lisää tavaraa. 

Led pallot 1, 99 €, Kuusenalusmatto/liina 6, 90 €, Suolasirottimet 5, 90 €, Kuusilautanen 6, 69 €, lyhtypukki 34, 95 € 
Viimeisen hinnasta en ole ihan sataprosenttisen varma. Biltemassa on myös paljon nauhoja, rusetteja ja jouluisia askartelumateriaaleja ihan hyvään hintaan, jos sellaiselle on tarvetta. 

Bussit 19,90 € /kpl Stockmann, Kupla kuusineen 22, 95 € Sokos
Näitä autoja, joissa on jotain katolla, oli nyt tänä vuonna monessa paikassa, ilmeisesti tämä on jokin juttu, joka on mennyt minulta ihan ohi. Tuosta volkkarista pidin kovasti, mutta pidin sitä vähän kalliina, joten "harkitsin asiaa" ja niinhän siinä sitten jälleen kävi, että se oli myyty loppuun. Laitoin kuitenkin kuvan, koska sitä saattaa olla vielä jäljellä muissa Sokoksissa. 

Valkoinen peura 19,95 € Sokos, Karvainen pikkupeura 5, 90 € Stockmann, Valkoiset ja Ruskeat peurat ja tonttutyttö 9,95 € Sokos, Hopeiset peurat 16, 90 € Finnmari, Kultaiset peurat 9,90 € (Villeroy & Boch) Sokos
Peurat ovat aina joulukoristeista niitä, jotka eniten viehättävät silmääni (erityisesti vasenta). Jälleen, tuon kultaisen peuran hinnasta en ole ihan varma, se saattoi myös olla 14, 90 €. Niitä oli erikokoisia, enkä nyt pysty enää kuvasta erottamaan, mikä tuo oli. 


Pari pöllöä. :) Ensimmäiset ovat Finnmarista, 9,90 € /kpl, jälkimmäiset Stockmannilta ehkä 7, 90 € /kpl. 

Myös kaikenlaisia kuusenkorvikkeita oli näkyvissä aika paljon, kuvasin muutaman. :)


Minä haluan aina oikean kuusen, vaikka olenkin sille allerginen, mutta muunkinlaisia vaihtoehtoja löytyy. Ensimmäisessä kuvassa olevat kuuset näin Stockmannilla ja ne olivat hienot, mutta ne olivat ihan hyllyn päällä ja niitä oli vain kaksi, joten en tiedä, olivatko ne myynnissä. En ylettynyt niihin, enkä nähnyt hintaa. Samoin ylärivin oikeanpuolimmaiset hopeakuuset; ne taisivat vain olla osa koristelua, ei varsinaisesti myynnissä. :) 

Mutta nuo muut. :) Huopakuuset saa omakseen Jyskistä hintaan 5, 99 €. Villeroy & Bochin posliinisoittorasiakuusi 149 € /Sokos, Finnmarin pallokuusi 54, 95 €, puukuusi 6, 90 € Stockmann. 


Lisäksi huomioni kiinnitti muutama lyhty ja lumisadepallo. Jossain muuten myytiin lumisadepalloja nimellä "vesivisio", mikä minusta oli harvinaisen typerä nimitys! :O 

Eka pallo oli ihana, mutta Sokos kehtasi pyytää siitä muutaman sentin alle 30 euroa, joten saanevat pitää tunkkinsa. Tuon Stockmannin hillopurkkivesivision (!!!) nähdessäni ensimmäinen ajatukseni oli, että tuonhan tekisi ihan helposti itse...! Joo, niin varmaan minun taidoillani... :) Mutta se siis oli ihan vain hillopurkki, jossa oli kuusi ja hilettä vedessä (19,90 €). Jos siinä ei olisi ollut tuota tekstiä, olisin varmaan sortunut sen ostamaan, koska se oli kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta "keep calm and..." -teksti on niin ylikäytetty, etten halua mitään sellaista kotiini. 

Mustat lyhdyt näin Citymarketissa 5, 95 € /kpl ja taidan käydä ostamassa yhden tai kaksi. Huurteinen lyhty taas oli Anttilan loppuunmyynnissä hintaan 14, 90 €. 

Joten, tässä oli nyt taas tänäkin vuonna hyvin jb-mäinen katsaus joulujuttuihin, suurista toiveistani huolimatta! :D Toivottavasti tästä nyt kuitenkin oli jotain iloa jollekin ja jos ei ollut, niin siinäpä ainakin viisi minuuttia elämästäsi, jota et ikinä saa takaisin! Mitäs läksit! :) 

Ihanaa joulun odotusta! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti